کمپرسور باد را اشتباه انتخاب نکنید!!! راهنمای جامع خرید پمپ باد

چطور کمپرسور هوا مناسب بخریم؟ 0 تا 100 خرید کمپرسور باد!

 

ابزارهای بادی و پنوماتیک

گروه ابزارهای بادی و پنوماتیک (نیوماتیک) با استفاده از هوای فشرده تولید حرکت مکانیکی می کنند که این حرکت به نسبت نوع کارکرد ابزار ممکن است حرکت چرخشی ، رفت و برگشت ، فشاری ، ضربه و... باشد یا در ابزارهایی مانند تفنگی باد ، میخکوب بادی و پیستوله مستقیما از هوای فشرده برای انجام کار استفاده کنند. به دستگاهی که باد یا هوای فشرده را برای تامین نیروی ابزار بادی تولید می کند کمپرسور باد ، کمپرسور هوا ، پمپ باد یا پمپ هوا می گویند که همه این اسامی اشاره به دستگاه تولید هوای فشرده دارند که ما به آن کمپرسور باد خواهیم گفت.

انواع کمپرسور باد به لحاظ مکانیزم عملکرد

کمپرسورهای باد به لحاظ مکانیزم عملکرد ، نوع استفاده ، حجم تولید هوای فشرده و... به چندین دسته مختلف طبقه بندی می شوند که به عنوان مثال میتوان به کمپرسورهای صنعتی اسکرو ، کمپرسورهای پیستونی ، کمپرسورهای یخچالی (محوری) ، کمپرسوهای سانتریفیوژ (توربو) و انواع و اقسام بسیار متفاوت دیگر نام برد که در اندازه ها و کاربردهای بسیار متفاوتی از آنها استفاده می شود .برای مثال درون آکواریوم شما برای تولید اکسیژن در آب از یک کمپرسور کوچک استفاده می شود یا برای بهبود احتراق و اکسیژن رسانی بیشتر در محفظه احتراق موتور خودروهای اسپرت از یک کمپرسور سانتریفوژ موسوم به توربو شارژر استفاده می کنند.

انواع کمپرسور باد پیستونی

1- کمپرسور باد روغنی

1-1 کمپرسور باد کوچک خانگی یا کارگاهی (شفت موتور این کمپرسورها مستقیم به میل لنگ متصل شده)
1-2 کمپرسور باد تسمه ای (نیروی موتور از طریق پولی (pully) و تسمه (belt) به میل لینگ وارد می شود)

2- کمپرسور باد بدون روغن (oil free)

2-1 کمپرسور باد بدون روغن بی صدا (silent)
2-2 کمپرسور باد بدون روغن معمولی

کمپرسورهای پیستونی از لحاظ عملکرد به دو نوع روغنی و بدون روغن تقسیم بندی می شوند. منظور از کمپرسور هوا روغنی استفاده از روغن های روان کننده در محفظه تولید هوای فشرده برای روانکاری قطعات و به حداقل رساندن اصطکاک میان سیلندر و پیستون است.
کمپرسورهای پیستونی طرز کاری مشابه با موتورهای احتراق درونی دارند و قطعات متحرک آن نیز کاملا شبیه به این موتورها است. در کمپرسورهای باد (پمپ باد) پیستونی ، الکتروموتور یا موتور سوختی (دیزل و بنزین) میل لنگ را به چرخش درمی آورد و میل لنگ نیروی چرخشی الکتروموتور را به حرکت رفت و برگشتی شاتون (میل یا دسته پیستون) و پیستون تبدیل می کند. پیستون به رینگ های آببندی موسوم به "رینگ پیستون" مجهز شده و به بدنه سیلندر کاملا مماس شده است و اجازه نفوذ روغن به داخل محفظه سیلندر و نیز نفوذ هوای فشرده به محفظه زیر پیستون را نمی دهد. هوای ورودی با پایین رفتن پیستون از طریق سوپاپ ورودی مکیده شده و در زمان بالا آمدن پیستون هوای به دام افتاده داخل سیلندر فشرده شده و هنگامی که به حداکثر فشار خود رسید از طریق سوپاپ خروجی به وسیله لوله فلزی به داخل مخزن ذخیره منتقل می شود.

 

کمپرسور باد پیستونی بدون روغن (oil free compressor)

کمپرسور بدون روغن یکی از انواع کمپرسورهای پیستونی است که در طراحی محفظه سیلندر و پیستون آن از روغن برای روانکاری استفاده نشده و بجای آن محفظه سیلندر قابل تعویض و رینگ پیستون پلیمری بکار رفته است. رینگ پیستون پلیمری باعث روان شدن حرکت پیستون در داخل سیلندر می شود و همچنین موجب کاهش قابل توجهی از صدای تولیدی کمپرسور خواهد شد. در داخل سیلندر این نوع کمپرسورها نوعی بوش قابل تعویض قرار داده شده که پیستون و رینگ پیستون در تماس مستقیم با این بوش می باشد و سطح صاف و صیقلی این بوش سیلندر مقدار زیادی از اصطکاک را کاهش داده و به همین جهت نیاز به روغن را برای روانکاری از بین می برد. البته در مدت طولانی و استفاده مداوم رینگ پیستون و بوش داخل سیلندر خورده شده و نیاز به تعویض دارند که تعویض این قطعات براحتی و با هزینه ی اندکی قابل انجام است و حتی با چند آچار ساده و خریداری بوش سیلندر و رینگ پیستون در کارگاه یا منزل می توان قطعات قابل تعویض را تعویض کرد.

لازم به ذکر است کمپرسور های بدون روغن خود به دو بخش تقسیم می شوند که عبارتند از:

کمپرسور بدون روغن معمولی 

کمپرسور بدون روغن سایلنت 

 

 

مزایای کمپرسور بدون روغن و بی صدا (سایلنت)

1- نیاز به تعویض روغن ندارند.
2- به دلیل نوع اتصال دسته پیستون به میل لنگ، لرزش و صدای کمپرسور به شدت کاهش یافته.
3- به دلیل وجود دو سیلندر برای هر موتور توان تولید باد یا هوای فشرده بیشتر شده و دبی خروجی به نسبت کمپرسورهای روغنی بیشتر است
4- تعمیر و نگهداری کمپرسور سایلنت و بدون روغن بسیار راحت تر و کم هزینه تر است.
5- در مواردی که وجود روغن در باد ایجاد مشکل میکند مانند استفاده در دندان پزشکی عدم وجود روغن در این کمپرسورها از مزایای بزرگ آنها است


معایب کمپرسور بدون روغن

1- از معایب کمپرسور باد سایلنت و بدون روغن می توان به قیمت بالاتر نسبت به کمپرسورهای پیستونی معمولی و روغنی نام برد.
2- به نسبت زمان استفاده از کمپرسور می بایست هر چند وقت (تقریبا هر چند سال یکبار در صورت استفاده زیاد) به صورت دوره ایی بوش سیلندر و رینگ پیستون کمپرسور بی صدا تعویض شود که البته کار بسیار راحت و کم هزینه ایی است.
3- کمپرسور باد بی صدا در حجم مخزن های محدود تولید می شوند و در حجم های بالای 100 لیتر به سختی می توان کمپرسور بی صدا پیدا کرد.

 


کمپرسورهای بدون روغن (oil free) نیز مانند تمام مدل های کمپرسور هوا پیستونی از نظر حجم مخزن ، قدرت موتور و تعداد سیلندر متفاوت هستند و با توجه به نوع استفاده و حجم مصرف باد باید کمپرسور مناسب را انتخاب و خریداری کرد.


کمپرسورهای سایلنت (silent)

کمپرسورهای بی صدا یا پمپ باد سایلنت یکی از انواع کمپرسورهای پیستونی بدون روغن می باشد که به دلیل طرز قرارگیری و اتصال موتور به محفظه میل لنگ و سیلندر به نوعی است که کمترین لرزش ممکن و صدای مزاحم را ممکن می کند. اصولا الکتروموتور مورد استفاده در کمپرسورهای بزرگ تر موتور القایی (دینامی) می باشد که خود نسبت به موتورهای ذغالی از صدا و لرزش بسیار کمتری برخوردار است. محفظه سیلندر و پیستون های این کمپرسور در بالا و طرفین الکتروموتور قرار گرفته است که همزمان و مخالف یکدیگر کارکرده و بالا و پایین می روند. شفت موتور این کمپرسورها از دو طرف موتور بیرون آمده و به شفت لنگ و دسته پیستون ها در دو طرف موتور متصل شده است. همین طراحی باعث شده که هنگام کارکرد موتور دو سیلندر دائماً و با حداقل وقفه تولید هوای فشرده می کند که این نیز یکی از عوامل کاهش شدید صدا و لرزش در کمپرسور است.

 

کمپرسورهای روغنی

در کمپرسورهای روغنی محفظه میل لنگ و شاتون داخل روغن قرار گرفته و به دلیل حرکت سریع و حرارت بالای قطعات متحرک مانند پیستون ، میل لنگ ، شاتون و اصطکاک دائمی رینگ پیستون با جداره سیلندر نیاز به روانکاری دائمی وجود دارد که قطعات فرسوده و مستهلک نشوند به همین دلیل که از روغن برای روانکاری جداره سیلندر و پیستون استفاده می کنند به آنها روغنی گفته می شود.

 

مزایای کمپرسور روغنی

1- در رده کمپرسورهای کم حجم تر از 500 لیتر هزینه تعمیر و نگهداری پمپ باد پیستونی روغنی از هر نوع دیگر پایین تر و به صرفه تر است و یادگیری نکات نگهداری کمپرسور باد پیستونی بسیار آسان است.
2- در رده کمپرسورهای کم حجم تر از 2 هزار لیتر هزینه اولیه برای خرید کمپرسور باد پیستونی روغنی از هر نوع دیگر پایین تر و به صرفه تر است و به بیان دیگر قیمت کمپرسور باد پیستونی روغنی بسیار کمتر از انواع دیگر است.
3- راه اندازی کمپرسور باد پیستونی بسیار ساده تر از انواع دیگر می باشد و نیازی آموزش کار با کمپرسور برای اپراتور ندارد در صورتی که کمپرسورهای اسکرو و صنعتی نیاز به اپراتور آموزش دیده دارند.
4- تعمیر و تعویض قطعات کمپرسورهای پیستونی بسیار کم هزینه تر و راحت تر از انواع دیگر است و اجزای کمپرسور هوا در این نوع بسیار ساده تر است. و بنابر این عیب یابی کمپرسور باد نیز آسان تر و ساده تر است.
5- این نوع کمپرسورها قابیلت جابجایی خوبی دارند و در مواردی که نیاز به حمل و نقل می باشد این نوع کمپرسورها از مناسب ترین انواع کمپرسور باد می باشد.

معایب کمپرسور پیستونی روغنی

1- صدا و لرزش تولید شده از این نوع کمپرسورها زیاد بوده و در مکان های بسته با ایجاد آلودگی صوتی باعث آزار اشخاص و کارکنان می گردد ولی در کارگاه ها و فضاهای بزرگ و روباز این مسئله چندان به چشم نمی خورد.
2- به دلیل بالا بردن فشار هوا در محفظه پیستون دمای هوا نیز بالا رفته و برای مصرف برخی ابزارهای محدود ایجاد مشکل میکند
3- به دلیل وجود روغن در محفظه تولید هوای فشرده ، روغن کمپرسور باد پیستونی به باد تولید شده انتفال پیدا میکند و در مواردی این روغن ایجاد مشکل می کند. برای مثال وجود روغن در باد هنگام استفاده از پیستوله در رنگ کاری باعث اخلال می شود و کیفیت رنگ را دچار مشکل می کند. که البته این مشکل با قراردادن یک فیلتر در واحد مراقبت کاملا قابل حل می باشد.
4- فشار باد تولیدی در این نوع کمپرسورها محدود بوده و حداکثر تا 150 PSI می باشد که البته این مقدار فشار برای راه اندازی تمام ابزارهای بادی کافی و حتی بیشتر نیز می باشد و عمدتا ابزارهای بادی به حدود 90 PSI باد برای کار نیاز دارند ولی در استفاده های صنعتی که فشارهایی بالاتر از 150 PSI نیاز است این کمپرسورها توانایی تولید این مقدار فشار را ندارند.

کمپرسور باد خانگی

پمپ باد کوچک خانگی جزء پرمصرف ترین انواع کمپرسور هوا می باشند که به دلیل مخزن کوچک ترو مکانیزم های سبک تر، از قابلیت حمل و نقل و جایجایی خوبی برخوردار هستند و برای مصارف خانگی مانند باد کردن لاستیک خودرو ، باد کردن استخر و اسباب بازی های بادی کودکان یا برای استفاده در مشاغلی مانند نصب کابینت ، پارکت های چوبی ، قرنیز ، دیوار پوش ، نقاشی ساختمان و دیوار نویسی و ... بسیار محبوب و پرمصرف هستند. مخزن این کمپرسورها کوچک و کم حجم هستند و از حجم مخزن حدود 3 لیتر شروع شده تا حجم مخزن های 50 لیتر و بالاتر نیز وجود دارند و با توجه به نوع کاربری و موارد استفاده میتوان حجم مخزن مناسب را انتخاب و خریداری نمود.

 

 

کمپرسور باد فندکی

پمپ باد فندکی از انواع کمپرسورهای پپیستونی می باشد که برای استفاده در داخل خودرو طراحی شده و از طریق جای فیش فندک خودرو تغذیه می شود و در حقیقت منبع تغذیه موتور این نوع کمپرسورها 12 ولتی است که با ولتاژ باطری خودرو یکسان می باشد.
انواع مختلف این کمپرسورها از نظر قدرت و حجم هوادهی و مخزن وجود دارند که هنگام خرید به هریک از این مشخصات باید توجه شود. برخی از این کمپرسورها فاقد مخزن هستند و بدون ذخیره کردن ، هوای فشرده را مستقیماٌ به شیر خروجی هدایت می کنند.
یکی از موارد دیگر در انتخاب پمپ باد خودرو دِبی یا حجم هوای تولید شده بر حسب لیتر در دقیقه است که مستقیما به قدرت پمپ بستگی دارد و هرچه دبی یک کمپرسور بیشتر باشد هوادهی بیشتری در یک بازه زمانی مشخص دارد. به طور مثال اگر یک پمپ باد ماشین با دبی 35 لیتر در دقیقه یک لاستیک ماشین را در 4 دقیقه باد می کند یک پمپ باد فندکی قوی با دبی 75 لیتر در دقیقه همان لاستیک را در 2 دقیقه باد می کند.

 

کمپرسور تسمه ای ( کمپرسور پیستونی روغنی تسمه ای)

طرز کار کمپرسور تسمه ایی کاملا مشابه با کمپرسورهای روغنی خانگی است با این تفاوت که در کمپرسور تسمه ایی روغنی نیروی موتور القایی (دینامی) توسط یک تسمه به میل لنگ و محفظه سیلندر منتقل می شود. به دلیل انتقال نرم تر نیروی موتور به میل لنگ و پیستون لرزش کمپرسور بسیار کاهش یافته و البته به همین دلیل صدای کمپرسورهای تسمه ایی نیز بسیار کمتر از کمپرسورهای روغنی خانگی است. یکی دیگر از تفاوت های مهم این کمپرسورها موتور القایی آنهاست که اصولا صدای بسیار کمتری به نسبت موتورهای یونیورسال و ذغالی تولید میکنند و هزینه نگداری آنها نیز خیلی کمتر است.
کمپرسورهای روغنی تسمه ایی به جهت صرفه اقتصادی در تولید و قدرت موتور بالاتر نسبت به موتورهای ذغالی ، غالبا مخزن های بزرگی دارند و در حجم های کوچک تر از 50 لیتر یافت نمی شوند یا به سختی یافت میشوند و در دو نوع ایستاده و خوابیده در بازار موجود هستند.


مزایای کمپرسور هوا تسمه ای

1- به علت وجود تسمه در سیستم انتقال نیرو ، لرزش حاصل از موتور به محفظه سیلندرها وارد نمی شود و صدا و لرزش بسیار کمتر خواهد شد.
2- به نسبت کمپرسورهای کوچک خانگی که شفت موتور با کوپلینگ به میل لنگ متصل می شود در کمپرسورهای تسمه ایی تسمه جایگزین کوپلینگ می شود و به همین دلیل نگهداری و تعویض تسمه هزینه کمتری به نسبت کوپلینگ دارد.
3- در صورت خرابی یا گیرپاژ موتور ، خرابی و آسیب به محفظه ی سیلندرها وارد نمی شود
4- در صورت نیاز با تغییر اندازه و قطر پولی میتوان دبی کمپرسور را تغییر داد و کم و زیاد کرد.

معایب کمپرسور هوا تسمه ای

1- هنوز هم صدای کمپرسور های تسمه ایی بسیار زیاد و لرزش زیادی دارد ولی به نسبت کمپرسورهای شفت مستقیم صدای کمتری دارد.
2- نیاز به تعویض دوره ایی روغن دارد
3- به نسبت کمپرسور های دیگر اتلاف انرژی بیشتری دارد.

 

پیشنهاداتی برای خرید پمپ باد ( کمپرسور هوا)

در انتها برای خرید پمپ هوا یا پمپ باد یا کمپرسور باد باید نوع کار خود را مشخص کنید که اگر فقط از کمپرسور برای مصارف خانگی و عمومی استفاده می کنید یک کمپرسور روغنی پیستونی خانگی برای کار شما کافی است و به نسبت حجم باد مورد نیاز تصمیم بگیرید کمپرسور روغنی خانگی با چه حجم مخزنی خریداری نمایید. برای مثال اگر برای باد کردن لاستیک خودرو ، استفاده محدود از میخ کوب و منگنه کوب ، گردگیری داخل خودرو یا منزل یا استفاده از قلم حکاکی و فرز مینیاتوری بادی نیاز به کمپرسور باد دارید یک کمپرسور باد معمولی با حجم مخزن حدود 10 تا 15 لیتر برای کار شما مناسب است. به عنوان مثال کمپرسور باد 10 لیتری هیوندای
اگر استفاده شما از کمپرسور باد محدود به استفاده از ابزار هایی مانند ایربراش برای بادی پینتینگ یا نقاشی ، استفاده محدود از قلم حکاکی بادی یا فرز مینیاتوری بادی یا گردگیری و خاک روبی است و در مواردی لاستیک خودرو یا وسایل بادی کودکان را باد می کنید یک کمپرسور باد کوچک 5 لیتری یا 3 لیتری نیاز شما را برآورده خواهد کرد. برای مثال کمپرسور هوا 5 لیتری متابو 
اگر برای استفاده در کارگاه و یا مکانیکی ، تعویض روغن و لاستیک و برای کار با چند ابزار بادی مانند بکس بادی ، میخ کوب ، منگنه کوب ، دریل بادی یا پولیش بادی ، پیستوله و رنگ کاری و... نیاز به کمپرسور دارید و نیاز به جابجایی زیاد کمپرسور نیست ما به شما یک کمپرسور باد تسمه ایی روغنی با حجم مخزن حدود 100 لیتر را به شما پیشنهاد می کنیم.
اگر محل کار با کمپرسور فضای بسته ی کوچکی است که سروصدا برای کارکنان ایجاد مزاحمت میکند و یا مکان هایی مانند مطب دندان پزشکی یا بیمارستان که سکوت از عوامل مهم این فضاها است و البته ابزارهایی که از آنها استفاده می کنند نسبت به روغن موجود در باد حساسیت دارند و صدمه می بینند باید از یک کمپرسور سایلنت (بی صدا) بدون روغن یا کمپرسور باد دندانپزشکی استفاده کنید که با توجه به حجم باد مورد نیاز حجم مخزن مناسبی هم داشته باشد.
در فروشگاه ابزار مارکت مجموعه ای از بهترین پمپ باد ها از انواع برندها و مارک های معتبر گردآوری شده تا شما با مقایسه و بررسی آنها و دریافت مشاوره تخصصی از مشاوران ابزار مارکت براحتی بتوانید عوامل مهم در خرید کمپرسور باد از جمله قیمت را در نظر بگیرید و بهترین کمپرسور باد را برای خود انتخاب و خریداری نمایید و از امکاناتی مانند ارسال رایگان ، ضمانت اصالت و سلامت کالا ، ضمانت بازگشت کالا و دیگر امکانات بهره مند شوید و در وقت و هزینه و انرژی خود بیشترین استفاده و صرفه جویی را داشته باشید.

محصولات مرتبط
نظرات کاربران
امتیاز کاربران به این مطلب | از ۵ ( مشارکت کننده)
نفر
شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.

  • |

    • |

    نظری جهت نمایش موجود نیست
    از آخرین تخفیف های ابزارمارکت مطلع شوید