موتور برق سایلنت چیست و چه معایبی دارد؟
این روزها به دلیل دشوار بودن تأمین برق مورد نیاز و بروز خاموشیهای مکرر، احساس نیاز به یک منبع تأمین کننده برق روز به روز در حال بیشتر شدن است. یکی از دستگاهها و تجهیزاتی که در این شرایط کارایی و عملکرد بسیار خوبی دارد، موتور برق است. یکی از معایب موتورهای برق، ایجاد و تولید سر و صدای زیاد هنگام کار کردن است؛ همین موضوع باعث شد که مدلهایی از این ابزار به نام موتور برق سایلنت طراحی و تولید شود. موتور برقهای سایلنت در کنار توان و کارایی بالا در تولید برق، سر و صدای کمتری در زمان کار کردن تولید میکنند که این موضوع باعث میشود بتوان از این ابزار در محیطهای مختلف استفاده کرد. موتور برق سایلنت دارای مزایا و معایبی است که در زمان خرید باید مورد توجه قرار بگیرد.
موتور برق سایلنت چیست؟
موتور برق سایلنت یک دستگاه مولد است که میتواند انرژی سوخت را به انرژی الکتریکی تبدیل کند؛ با این تفاوت که صدای کمتری در زمان کار نسبت به موتور برقهای معمولی تولید میکنند. برخی از افراد با شنیدن نام موتور برق سایلنت تصور میکنند که این ابزار کاملا بدون سر و صدا کار میکند؛ باید گفت که این تصور اشتباه بوده اما به لطف استفاده از فناوی پیشرفته و عایق صوتی، میزان تولید صدا در این مدل نسبت به مدلهای معمولی به میزان قابل توجهی کمتر شده است. به همین دلیل میتوان از این نوع موتور برق به راحتی در محیطهای مختلف به ویژه محیطهای بسته، با کمترین آزار و اذیت استفاده کرد.
کاربرد موتور برق سایلنت چیست؟
همانطور که اشاره شد موتور برق سایلنت دستگاهی است که میتوان با استفاده از آن انرژی حاصل از سوخت را به انرژی الکتریکی تبدیل کرد. مهمترین ویژگی موتورهای سایلت در مقایسه با مدلهای معمولی این است که کمترین میزان سروصدا را در زمان کار کردن تولید میکنند. همین ویژگی باعث شده که موتور برق سایلنت کاربرد گستردهای در محیطهای مختلف داشته باشد. از مهمترین کاربردهای این نوع موتور برق میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده در ساختمانها و مناطق مسکونی به منظور تأمین برق مورد نیاز برای روشنایی و آسانسورها بدون آزار و اذیت برای ساکنین
- استفاده در بیمارستانها، مراکز درمانی و بخشهای ویژه بدون ایجاد اختلال صوتی
- استفاده در بانکها و مؤسسات و مراکز مالی به منظور تأمین برق مورد نیاز سیستمهای امنیتی و خدمات مشتریان با کمترین میزان سروصدا
- استفاده در سرورها و مراکز داده بدون ایجاد اختلال صوتی و تأثیر منفی بر عملکرد تجهیزات حساس
- تأمین برق در هتلها و مراکز اقامتی بدون ایجاد مزاحمت برای مهمانان
انواع موتور برق سایلنت کدام است؟
در مورد موتور برق سایلنت باید به این موضوع اشاره کرد که این دستگاه در انواع مختلفی وجود دارد و میتوان مدلهای مختلف آن را بر اساس معیارهای متفاوت دستهبندی کرد. یکی از اصلیترین و مهمترین معیارهای دستهبندی انواع موتور برق سایلنت، منبع سوخت آنها است. بر این اساس انواع موتور برق سایلنت به شرح زیر است.
موتور برق بنزینی
یکی از پرکاربردترین انواع موتور برق سایلنت است که در آن به منظور تولید انرژی الکتریکی از سوخت بنزین استفاده میشود. به دلیل دسترسی راحت به بنزین این نوع موتور برق استفاده گستردهای در محیطهای مختلف دارد. موتورهای بنزینی بهترین گزینه برای استفاده خانگی و محیطهای کوچک هستند که در دو نوع دارای سیمپیچ و اینورتر تولید میشوند.
موتور برق دیزل
در این نوع از موتورهای برق سایلنت از سوخت گازوئیل برای تولید برق استفاده میشود. موتور برق سایلنت دیزلی در 4 مدل خانگی، نیمه صنعتی، صنعتی و نیروگاهی تولید میشود که هر کدام بر اساس ویژگیهایی که دارند، در محیطهای خاص به کار گرفته میشوند.
موتور برق گازی
این نوع از موتور برق سایلنت از سوخت گاز شهری یا گاز مایع برای تولید برق استفاده میکند. به همین دلیل بهترین گزینه برای محیطهایی است که دسترسی به گاز شهری یا گاز مایع دارند.
موتور برق دوگانه (بنزین-نفت)
یکی از ویژگیهای مهم این نوع موتور برق قابلیت سوئیچ بین دو سوخت بنزین و نفت است که باعث میشود امنیت انرژی بیشتری برای کاربران تضمین شود. همین موضوع باعث شده که این مدل برای استفاده در شرایطی که دسترسی به سوخت متغیر است بهترین گزینه باشد.
معایب موتور برق سایلنت چیست؟
با اینکه مهمترین ویژگی موتور برق سایلنت کار کردن با کمترین میزان صدا است، اما هر دستگاهی دارای یک سری مزایا و معایب است؛ به همین دلیل افراد در زمان اقدام به خرید باید همه جوانب را مورد بررسی قرار دهند. در مورد معایب موتور برق سایلنت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وزن سنگین: به دلیل استفاده از کانوپی و عایق در این موتور برق، وزن آنها در مقایسه با مدلهای معمولی بیشتر است. به همین دلیل برای استفاده در شرایطی که نیاز به حمل و جابجایی وجود دارد گزینه مناسبی نیستند. در واقع موتور برق سایلنت برای استفاده در مکانهایی مانند ساختمانهای مسکونی، اداری و تجاری که تولید صدای کمتر از اهمیت بیشتری برخوردار است و نیاز به جابجایی وجود ندارد، گزینه مناسبی هستند.
- قیمت بالا: سبک خاص طراحی و استفاده از فناوری پیشرفته و اتاقک عایق صدا در ساختار موتور برق سایلنت در مقایسه با مدلهای معمولی باعث شده که از قیمت بالاتری برخوردار باشند.
- نامناسب بودن برای استفاده در مناطق گرمسیری: در موتور برق سایلنت به دلیل وجود کانوپی و اتاقک عایق صدا، تهویه هوا ضعیفتر از مدلهای معمولی است. به همین دلیل برای استفاده در مناطق گرمسیری گزینه مناسبی نیستند زیرا به دلیل ضعیف بودن تهویه موتور به سرعت داغ شده و ممکن است آسیب جدی ببیند.
ویژگی ها و مزایای موتور برق سایلنت چیست؟
در کنار مواردی که به عنوان عیب در موتور برق سایلنت مورد اشاره قرار گرفت، این دستگاه در مقایسه با دستگاههای موتور برق معمولی از مزایایی برخوردار است که در زمان خرید موتور برق باید مورد توجه قرار بگیرد. از مهمترین مزایای موتور برق سایلنت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کارکرد با کمترین صدای تولیدی (50 تا 65 دسیبل)
- قابلیت استفاده در محیطهای خانگی و حساس مانند مراکز درمانی
- طول عمر بالاتر دستگاه به علت لرزش و ارتعاش کمتر موتور
- توان تولید برق پایدارتر
- مصرف بهینه سوخت
کلام آخر درباره موتور برق سایلنت
موتور برق سایلنت یک مدل پیشرفتهتر از مدلهای سنتی موتور برق است که استفاده از فناوری پیشرفته و اتاقک عایق صوتی در این مدل باعث شده که یکی از اصلیترین مشکلات استفاده از موتورهای برق، یعنی تولید سروصدای زیاد، برطرف شود. طراحی این نوع موتور برق به صورتی انجام میشود که میزان تولید سروصدا در آنها به میزان قابل توجهی کاهش پیدا میکند. به همین دلیل میتوان از موتور برق سایلت در مکانهای مختلف به خصوص فضاهای بسته مانند ساختمانهای مسکونی، هتلها و مراکز اقامتی، بیمارستانها و مراکز درمانی، محیطهای کاری و... بدون ایجاد مزاحمت صوتی برای افراد استفاده کرد.