بررسی دلایل ضربه نزدن دریل چکشی + ارائه راهکار عیب یابی

دریل‌های چکشی که دارای مکانیزم ضربه‌ای یا چکشی هستند یکی از ابزارهای پرکاربرد برای سوراخکاری به حساب می‌آیند که به منظور سوراخکاری معمولی و چکشی در مصالح سخت مورد استفاده قرار می‌گیرند. وجود مکانیزم چکشی در این نوع از دریل‌ها باعث می شود که مته علاوه بر چرخش حول محور خود، مانند چکش به سطح مورد نظر نیز ضربه وارد کند. این کار باعث می‌شود که عمق نفوذ مته بیشتر شده و در نتیجه سرعت انجام کار روی سطوح سخت نیز افزایش پیدا کند. در برخی موارد ممکن است که کاربر در زمان استفاده از دریل چکشی متوجه شود که مکانیسم ضربه‌ای آن خوب کار نمی‌کند. در این شرایط باید کار با دستگاه را متوقف کرده و دلایل ضربه نزدن دریل چکشی را مورد بررسی قرار داد.

مکانیزم ضربه در دریل چکشی چگونه کار می‌کند؟

در طراحی و ساخت دریل‌های چکشی در نزدیک قسمت سه‌نظام دستگاه، دو صفحه دندانه‌دار یا صفحات چکشی تعبیه می‌شود. در این صفحات دندانه هر صفحه روی دندانه صفحه دیگر لغزیده و عملکرد چرخ‌دنده، فلنج و این صفحات در نهایت موجب به وجود آمدن حرکات رفت و برگشتی به همراه ضربات متوالی در دریل می‌شود. وارد شدن این ضربات که از قدرت بالا و توالی منظم برخوردار هستند باعث می‌َود که مته متصل شده به سه‌نظام توانایی نفوذ به سخت‌ترین مصالح را داشته باشد و بتواند آن‌ها را با سرعت و قدرت بالا سوراخ کند.

دلایل ضربه نزدن دریل چکشی چیست؟

این احتمال وجود دارد که در برخی شرایط مکانیزم ضربه‌ای در دریل‌های چکشی به خوبی عمل نکرده و در نهایت دریل چکشی در هنگام سوراخ‌کاری به سطوح ضربه نزند. برای عیب‌یابی این مشکل، بهترین راه آشنایی با دلایل رایج بروز این اتفاق است.

 

انتخاب اشتباه حالت سوراخکاری

دریل‌های چکشی به شکلی طراحی شده‌اند که می‌توان آن‌ها را در دو حالت تنظیم کرد؛ یک حالت سوراخکاری معمولی با حرکت چرخشی مته و دیگری سوراخکاری چکشی با حرکت همزمان چرخشی و چکشی مته به صورت رفت و برگشت است. در صورتی که در هنگام کار دستگاه روی حالت سوراخکاری معمولی تنظیم شده باشد، مانند یک دریل ساده کار می‌کند و ضربه زدن در آن صورت نمی‌گیرد. در صورتی که در زمان استفاده از دریل چکشی مشاهده کردید که دستگاه ضربه نمی‌زند، در قدم اول بررسی کنید که آیا حالت سوراخکاری روی حالت چکشی تنظیم شده باشد؛ زیرا عدم تنظیم صحیح حالت سوراخکاری باعث می‌شود که در هنگام کار کردن مکانیزم ضربه‌ای عمل نکند.

شل‌شدن اتصالات دریل یا آسیب به بدنه

زمانی که از دریل چکشی برای انجام کارهای سخت و پرفشار استفاده می‌شود، وارد شدن ضربه مکرر به دستگاه یا سقوط آن از دست کاربر در زمان کار باعث وارد شدن آسیب به بدنه آن یا شل شدن اتصالات می‌شود. همچنین ممکن است در اثر وارد شدن ضربه هنگام کار یا سقوط برخی قطعات مانند صفحات چکشی، فلنج یا چرخ‌دنده که در مکانیزم چکشی درگیر هستند،‌ دچار آسیب شوند. همه این شرایط باعث می‌شود که دریل چکشی در هنگام کار کردن ضربه نزند. در صورتی که بدنه دریل چکشی آسیب دیده و در هنگام کار ضربه نمی‌زند، برای رفع مشکل باید به مراکز معتبر خدمات پس از فروش یا تعمیرکار معتبر و با تجربه مراجعه کرده تا دستگاه تعمیر و رفع عیب شود.

 

قدیمی‌شدن و استهلاک دریل چکشی

یکی از دلایل ضربه نزدن دریل چکشی در هنگام کار کردن، قدیمی شدن و استهلاک دستگاه است. در این شرایط قطعات مختلف عملکرد اولیه خود را از دست داده و چکش توان ضربه زدن را نخواهد داشت. در این شرایط باید دستگاه را به مراکز خدمات پس از فروش یا تعمیرکار مجرب تحویل دهید تا آن را تعمیر کند. در صورتی که دستگاه قابل تعمیر نبوده و عمر مفید آن به پایان رسیده باشد، باید یک دستگاه جدید خریداری کرده و جایگزین آن کرد.

معکوس ‌چرخیدن مته دریل چکشی

در دریل‌های چکشی در حالت سوراخکاری چکشی،‌ مته باید در هم‌جهت با عقربه‌های ساعت بچرخد یا در حالت راست‌گرد تنظیم شده باشد. در صورتی که دریل در حالت عکس یعنی چپ‌گرد یا پادساعت‌گرد تنظیم شده باشد، دریل در هنگام کار کردن نمی‌تواند خوب ضربه بزند. به همین دلیل قبل از استفاده از دریل چکشی باید تنظیمات آن را بررسی کرد و مطمئن شد که نحوه گردش آن به شکل صحیح تنظیم شده باشد.

خرابی ساچمه انتهای شفت

کلید دو حالته که به منظور انتخاب سوراخکاری معمولی یا سوراخکاری چکشی در نظر گرفته شده اسست، یه یک ساچمه و در نهایت به شفت متصل می‌شود. این احتمال وجود دارد که به دلایل مختلف، محل قرارگیری ساچمه گود شده یا سر ساچمه صاف شود که این موضوع باعث کار نکردن حالت چکشی در دریل می‌شود. در صورت بررسی دریل می‌توان این مشکل را تشخیص داده و برای تعمیر و رفع آن اقدام کرد.

نکات مهم برای نگهداری مناسب از دریل چکشی چیست؟

تفاوتی ندارد که از چه نوع ابزاری برای انجام کارهای خود استفاده می‌کنید؛ نگهداری و استفاده مناسب از ابزار می‌تواند طول عمر آن را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. در مورد دریل چکشی نیز این موضوع صدق می‌کند و در صورتی که از این دستگاه به خوبی نگهداری و مراقبت شود و به روش صحیح از آن استفاده شود، می‌توان برای مدت زمان طولانی بدون مشکل از آن برای سوراخکاری استفاده کرد. از مهم‌ترین نکات نگهداری مناسب از دریل چکشی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در زمان انتخاب و خرید دریل چکشی، دستگاه مورد نظر خود را از یک برند معتبر و شناخته شده که می‌توان از کیفیت محصولات آن اطمینان حاصل کرد، خریداری کنید.
  • در هنگام کار کردن با دستگاه دریل چکشی دقت کنید که اشیاء فلزی بین دنده سر آرمیچر و دنده مقابل گیر نکند زیرا این موضوع باعث آسیب دیدن سیستم برقی دستگاه می‌شود.
  • در صورتی که قصد دارید روی سطوح فلزی و چوبی سوراخکاری انجام دهید، دریل را روی حالت چکشی تنظیم نکنید.
  • در صورتی که برای انجام کار به صورت متوالی از دریل برای انجام کارهای سنگین و پرفشار استفاده می‌کنید، در بازه‌های زمانی نیم ساعته به دستگاه استراحت دهید و به صورت یکسره با آن کار نکنید.
  • در هنگام استفاده از حالت چکشی بهتر است از مته‌های مناسب برای این حالت استفاده کنید تا فشار کمتری به دستگاه وارد شود. 
  • در هنگام سوراخکاری با استفاده از حالت چکشی دریل از وارد کردن فشار زیاد با دست به انتهای بدنه دستگاه خودداری کنید. 

کلام آخر در مورد دلایل ضربه نزدن دریل چکشی

مکانیزم ضربه در دریل‌های چکشی یک ویژگی کارآمد است که باعث می‌شود مته در حین چرخیدن حول محور خود به سطح مورد نظر برای سوراخکاری ضربه وارد کنید؛ قدرت و توالی این ضربه‌ها باعث می‌شود که فرایند سوراخکاری روی سطوح و مصالح سخت با سرعت بالاتری انجام شود. دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است عملکرد ضربه‌زنی دریل چکشی را دچار اختلال کند. آگاهی نسبت به این دلایل باعث می‌شود که در زمان بروز مشکل، کاربر بتواند علت را مورد بررسی قرار داده و اقدامات لازم برای رفع مشکل را در کمترین زمان انجام دهد.

محصولات مرتبط
نظرات کاربران
امتیاز کاربران به این مطلب | از ۵ ( مشارکت کننده)
نفر
شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.

  • |

    • |

    نظری جهت نمایش موجود نیست
    از آخرین تخفیف های ابزارمارکت مطلع شوید