استفاده صحیح از دستگاه دریل مگنت
چگونه از دریل مگنت درست استفاده کنیم؟
هنگام استفاده از دستگاه های دریل مگنت موارد زیر را در نظر داشته باشید
برای چند ساعت اولیه کار با دستگاه دریل مگنت ( 8 ساعت اول ) به هیچ عنوان از حداکثر توان دستگاه استفاده نکنید. پس از این 8 ساعت می توانید با اطمینان از حداکثر ظرفیت دستگاه استفاده کنید. در هنگام استفاده از دستگاه حتما روی قطعه کار مورد نظر مگنت را روشن کنید و در زمان عدم استفاده حتما مگنت را خاموش کنید که باعث خرابی سیم پیچ نشود.در هنگام سوراخ کاری حتما از مخزن همراه دستگاه برای خنک کاری دستگاه مگنت خودتان استفاده نمایید و برای بالا بردن عمر مته ها نیز بهتر از از مایع های خنک کننده استفاده نمایید.
در زمان تماس مته به قطعه کار بخصوص مته های HSS بدلیل شکنندگی بالا به صورت ضربه ای یا فشار بالا نیرو اعمال نکنید که باعث شکستن مته می شود.
لقی ریل باعث شکستن مته در زمان سوراخکاری می شود لطفا هنگام استفاده از دریل مگنت میزان لقی حرکت ریل را حتما مطابق دستورالعمل زیر تنظیم نمایید.
سفتی لقی گیر دریل مگنت چگونه تنظیم می شود
ابتدا موتور را در کمترین حالت ممکنه قرار داده و به کمک آچار آلن و آچار همراه دستگاه میزان سفتی لقی گیر را به صورت زیر تنظیم نمایید.
1) با استفاده از آچار آلن همراه دریل مگنت مهره ها را شل کنید
2) با استفاده از آچار همراه دریل مگنت پیچ های مورد نظر را سفت کنید. باید میزان سفتی به حدی باشد که موتور در همان حالت ثابت بماند و برای برای جابجایی اندکی نیرو لازم باشد
3) پس از سفت کردن پیچ ها مهره ها را به اندازه کافی سفت کنید تا از شل شدن جلوگیری شود.
گریس کاری را حتما به صورت زمانبندی مناسب و به صورت متناوب انجام دهید تا کمترین خوردگی لقی گیر در زمان سوراخ کاری اتفاق بی افتد.
داشتن لقی یکی از مهمترین دلایل شکسته شدن مته ها در زمان سوراخ کاری است و اگر مهرت لازم را برای سفت کردن پیدا کنید شکستگی مته به حداقل خواهد رسید.
دریل مگنت در چه موارد استفاده می شود
معمولا دستگاه های دریل مگنت برای سوراخ کاری روی فلزات و سازه ای فلزی طراحی و ساخته شده اند و در برخی مدل ها علاوه بر سوراخ کاری امکان خزینه کاری و قلاویز زنی نیز وجود دارد. بهتر است از دریل های مگنت برای استفاده طراحی شده، استفاده کنیم نه موارد دیگر.
دریل مگنت و اسمبل کردن قطعات آن
سوار کردن مته ابتدا پین مرکز سپس سوراخ پین و دنباله مته و بعد از آن شیار برای جریان مایع خنک کننده و سطح ساف برای ثابت کردن مته. بهتر است دیواره داخلی و دنباله مته را برای اطمینان از جریان مایع خنک کننده کاملا تمیز کنید.
قبل از قرار دادن مته داخل اسپیندل دریل مگنت ابتدا پین را وارد سوراخ انتهای مته کنید و پس از قرار دادن مته داخل اسپیندل دریل مگنت به شکلی که سطوح صاف روی مته روبرمی دو پیچ نگهدارنده روی اسپیندل قرار گیرد و آن را با آلن مربوطه سفت کنید.
دریل های مگنت و موارد ایمنی در هنگام استفاده
1) دریل های مگنت را باید برای سطوح صاف و تمیز مورد استفاده قرار دهید و اگر در حالت غیر افقی از آن استفاده می کنید بهتر است از کمربند یا زنجیر نیز استفاده نمایید و حتما زمان بستن با کمربند یا زنجیر موتور آن خاموش باشد.
2) در صورت دیدن هر نوع نشانه غیر عادی در حین سوراخ کاری ابتدا دستگاه را خاموش کنید و سپس مورد را بررسی و مجدد از دریل مگنت استفاده نمایید.
3) حتما قبل از خاموش کردن کلید مگنت کلید موتور را خاموش نمایید.
4) استفاده از دستکش و گوش گیر و عینک در زمان سوراخ کاری لازم و ضروری است.
5) لباس مناسب کار و عدم استفاده از وسایل زینتی مانند دستبند و گردنبند و غیره کمک می کند کار با امنیت بیشتری انجام شود.
6) بهتر است از دستگاه های دریگ مگنت که در شرکت های معتبر دنیا تولید شده اند مانند FE Power Tools یا Alfra یا Metabo استفاده نمایید.
7) مته در زمان سوراخ کاری حتما باید با روغن یا اسپری یا محلول خنک کننده هم از داخل هم از خارج خنک شود این کار باعث می شود سوراخ راحت تر ایجاد و عمر مته نیز افزایش می یابد.
8) زمان تعویض مته بهتر است دستگاه را از برق بکشید و با اطمینان کامل مته را تعوض نمایید.
9) حتما بعد از استفاده از دریل مگنت آن را تمیز و خشک نمایید.
10) قبل از استفاده حتما پیچ و مهره ها چک شوند که به اندازه مطلوب سفت باشند و مطمین شوید که دریل مگنت شما به مولتاژ برق مناسب خود وصل باشد.
11) در زمان سوراخ کاری نهایت دقت را به خرج بدهید و اگر در محیطی هستید که امکان اشتعال و انفجار هست بدلیل جرقه هایی که قطعات الکترونیکی در دریل های مگنت ایجاد می کنند استفاده نکنید.
12) برای جلو گیری از برق گرفتگی در محیط های بسیار مرطوب بهتر است از دریل مگنت استفاده نکنید.
13) از محکم و پایداری قطعه یا سازه ای که قرار است سوراخ کاری بر روی آن انجام شود مطمین شوید و سپس موتور را روشن کنید.
14) حتما از جریان برق AC برای استفاده از دریل مگنت بهره بگیرید و جریان DC مناسب کار دریل مگنت نیست.
پایه مگنت
بهترین حالت ممکن استفاده از ورق 12 میلی متر به بالاست.
توانایی مگنت حاصل از کویل های دریل مگنت به ضخامت ورق و همچنین لایه ، رنگ و سطحی که دستگاه روی آن قرار بستگی دارد. ابتدا اطمینان پیدا نمایید که مگنت کاملا به قطعه کار چسبیده و آنگاه موتور را روشن نمایید.
اگر دریل مگنت شما دارای مگنت دو کویل می باشد. اطمینان حاصل کنید که هر دو کویل در تماس کامل با قطعه باشند.
از پریز مستقیم برق برای منبع تامین برق استفاده کنید که توان مگنت کاهش پیدا نکند و زمانی که سوراخ کاری انجام می دهید به هیچ عنوان زیر دریل مگنت قرار نگیرید.
در صورتی که روی لوله ها و سطوح غیر صاف و سطوح غیر مگنت قرار است سوراخ کاری انجام دهید بهتر است از گیره های لوله و سیستم وکیوم مناسب کار خود استفاده نمایید.
سوراخکاری در دریل مگنت
مراحل زیر برای بهترین نتیجه از کار با دریل مگنت توصیه می شود:
برای مشخص کردن مرکز سوراخی که باید زده شود از نوک پین استفاده نمایید.
پس از اطمینان از قرار گرفتن دریل مگنت بر روی سوراخ مورد نظر و چسبندگی مگنت به قطعه کار آنرا روشن نمایید.
قبل از شروع به سوراخکاری حتما شیر مخزن مایع خنک کننده را باز نمایید.
قبل از چسباندن مته به سطح قطعه کار موتور را روشن کنید و اجازه بدهید موتور به حداگر دور خود برسد.
با چرخاندن دسته و در ابتدای تماس مته با قطعه کار نیروی کمی اعمال کنید و با فشار مناسب سوراخ کاری را انجام دهید و سعی کنید با حوصله مته را در قطعه کار سرد کنید.
عمل سوراخ کاری را با حوصله و اعمال نیروی مناسب انجام دهید و با اعمال زیاد نیرو راندمان کار بالاتر نخواهد رفت بلکه فشار بالا باعث فشار به موتور و سوختن مته می شود.
ترجیحا مایع خنک کننده را به کمک شیر روی محل سوراخ کاری و مته تنظیم کنید که بتواند در سریع ترین حالت ممکنه قطعه و مته را خنک نماید.
زمانی که مته در آن سوی قطعه در حال خارج شدن است بهتر است نیروی کمتری اعمال کنید و با حوصله سوراخ کاری را تکمیل کنید.
موتور را با کمک دسته ها به بالاترین نقطه ممکنه برده و موتور را خاموش کنید. براده ها و زوائد حاصل از سوراخ کاری و پولکی ها را از مته و سطح قطعه پاک نمایید.
تعمیر و نگهداری دریل مگنت
به طور مرتب براده و روغن و آلودگی و گرد و غبار را از روی دریل مگنت پاک کنید و همیشه دریل مگنت خود را در بهترین حالت تمیزی نگه داری کنید.
بصورت دوره ای زغال های موتور را چک نمایید که خوردگی بیش از حد و جابجایی نداشته باشند.
اگر قطعه ای در دریل مگنت شما خراب شد به سرعت آنرا تعویض یا تعمیر نمایید که باعث خراب شدن دیگر قسمت ها نشود.
بطور منظم با گریس، ریل ها را روغن کاری نمایید این عمل باعث روان تر کار کردن و عمر طولانی تر دریل مگنت شما خواهد شد. علاوه بر گریس ریل ها گریس گیربکس را نیز چک کنید و در موقع لزوم تعویض نمایید. برای برگشتن گریس به حالت اولیه دستگاه را در حالت خوابیده به کنار نگه داری نمایید اگر به صورت غیر افقی قرار است سوراخ کاری انجام دهید.
بطور منظم و قبل از هر بار استفاده لقی را به کمک پیچ های تنظیم کناره چک کرده و تنظیم نمایید.