نحوه کار با دریل + ویدئوی آموزشی
نحوه کار با دریل همراه با ویدئوی آموزشی
ابزار ها به ما در انجام کارها کمک می کنند دریل ها جزو ابزار هایی هستند که در خیلی از موارد به ما کمک می کنند که اولین و مهمترین آن انجام سوراخ کاری است. علاوه بر سوراخ کاری، دریل ها بخاطر حرکت چرخشی ای که ایجاد می کند می توانند با ابزار های کمکی دیگر به عنوان همزن، سنباده و جلادهنده، سیم پیچ، برش های گرد با سایز های مختلف و خیلی کار های دیگر برای ما مورد استفاده باشند. اما قبل از شروع کار باید نحوه کار با دریل را بدانید. آموزش کار با دریل و سوراخکاری با دریل در این مطلب به طور کامل توضیح داده شده است.
اما اصلی ترین وظیفه دریل ها سوراخ کاری است. ابتدا محلی که قرار است سوراخ کاری انجام بدهید را باید به درستی بررسی کنید.
جنس محل سوراخ کاری (چوب، MDF، آلمینیوم، آهن، کاشی یا سرامیک، سنگ، بتن و ...) و انتخاب مته مناسب آن
قطر سوراخ (پیچ و رول پلاک کوچک و متوسط یا بزرگ، عبور سیم، شلنگ، لوله، چشمی درب و ...) که معمولا از دو تا سیزده میلی متر با توجه به قطر سه نظام قابل انجام است البته در مورد چوب و پلاستیک ها و مواد نرم می تواند با همین قطر سه نظام سوراخ های بزرگتری ایجاد کنید.
عمق سوراخ کاری مورد نظر ما که از سمت دیگر چوب، فلز یا دیوار عبور نکند
بررسی نقطه سوراخ کاری که در مسیر سیم کشی برق، لوله کشی آب یا گاز نباشد که با نگاه به خروجی ها و بررسی آنها تا حدود زیادی قابل تشخیص هستند. سپس دریل و مته مناسب آن سوراخ کاری را تهیه کنید و اگر دریل شما دارای سه نظام آچاری بود حتما از آچار آن برای سفت کردن مته هم جهت با عقربه های ساعت استفاده کنید.
و اگر سه نظام دریل شما از نوع اتومات بود با نگه داشتن بدنه سه نظام و چرخانده با دور کم آنرا سفت کنید که در هنگام سوراخ کاری مته در سه نظام نچرخد.
اگر از دریل برقی استفاده می کنید حتما از پریز برق با فاصله مناسب یا کابل انتقال برق استفاده کنید و قبل از به برق زدن حتما آچار سه نظام را از دریل دور کنید و کلید روشن شدن را چک کنید به صورت قفل شده در حالت روشن نباشد. حتما از عینک کار برای محافظت از چشم ها برای عدم ورود تراشه ها و گرد و غبار نیز استفاده کنید.
حال فرض کنید یک جا مایع ظرفشویی زیبا و خوش طرح خریده اید و قرار است آن را در آشپزخانه منزل جدیدتان نصب کنید. به احتمال زیاد دیوار آشپزخانه از جنس کاشی است و نیاز هست که شما دریلی داشته باشید که حالت چکش یا ضربه داشته باشد و مته مورد نیاز آن از نوع سر الماسه باشد و قطر مته باید به اندازه یا کمی کوچکتر از قطر رول پلاک تان باشد، عمق سوراخ هم باید کمی بلند تر از قد یا ارتفاع رول پلاک تان باشد. حال بررسی کنید مسیر سیم های برق یا لوله کشی آب یا گاز در محل سوراخ کاری شما نباشد که با نگاه و بررسی محل کلید و پریز ها، خروجی لوله های آب و خروجی لوله های گاز قابل تشخیص است.
پس از بستن مته بر روی سه نظام دریل و سفت کردن آن، دریل را به برق وصل کنید و قبل از روشن کردن آن ابتدا حالت آنرا بر روی چرخش یا همان دریل قرار دهید و دور در حالت آزاد را با کلید دیمر که معمولا روی کلید اصلی است در حالت میانی تنظیم کنید اگر بتوانید روی محل سوراخ کاری چسب کاغذی بچسبانید یا با یک سنبه مرکز سوراخ کاری را کمی خراش بدهید دیگر مته شما روی کاشی سر نمی خورد بهتر است از دسته کمکی نیز به این منظور و کنترل بیشتر بر روی دریل استفاده کنید و نوک مته را در جایی که از قبل مشخص کرده اید قرار داده و به آرامی کلید اصلی دریل را بفشارید با کمی چرخش نوک مته جای خود را بر روی کاشی پیدا می کند حال بهتر است دریل را در وضعیت چکشی یا ضربه ای قرار دهید که معمولا تصویر چکش بر روی کلید آن حک شده است و با دقت و فشار کافی سوراخ کاری را تکمیل کنید. استفاده از دسته کمکی مانع لرزش و در نتیجه سوراخ کاری دقیق تری می شود.
نکته دیگر اینکه پیچ را داخل رول پلاک بگذارید و با چکش آنرا به داخل سوراخ وارد کنید این کار باعث می شود رول پلاک به درستی و صاف داخل سوراخ قرار بگیرد و با پیچ گوشتی دستی یا سری پیچ گوشتی که باز می توانید بر روی سه نظام دریل تان بجای مته ببندید با حالت چپ گرد آنرا باز کنید و جا مایع ظرف شویی را براحتی بر روی سوراخ های رول پلاک دار ببندید.
همین مراحل را می توانید برای نصب آینه، تابلو های بزرگ، نصب هواکش، لوستر دیواری و سقفی و ... انجام دهید. می توانید برای سوراخ کاری و پیچ بستن و ساختن قفسه های کتاب و خیلی کار های دیگر از انواع دریل ها استفاده کنید.
بهتر است پس از اتمام کار مته یا سر پیچ گوشتی یا ابزار های کمکی دیگر را از سه نظام جدا کنید و دریل را تمیز کنید و در جای مناسب نگه داری نمایید.
یک نمونه ویدئوی آموزش کار با دریل در این قسمت قرار داده شده تا با نحوه کار با دریل و سوراخ کاری با دریل به طور کامل آشنا شوید.
نظرات کاربران