آموزش گام به گام نحوه خواندن سیرکومتر + ویدیو

  • دسته : ویدیو ها
  • 11 شهریور, 1403
  • زمان مورد نیاز برای مطالعه : 5 دقیقه
  • 442 بازدید
  • نظر

همانطور که احتمالا می‌دانید، به وسیله کولیس می‌توانید قطر اجسام مختلف را اندازه‌گیری کنید. ولی فرض کنید جسمی که در نظر دارید قطر بزرگی دارد. در این زمان کولیس به کار شما نمی‌آید زیرا محدودیت در باز شدن دهانه‌اش دارد و باید از چندین جهت اندازه‌گیری انجام دهد در نتیجه بسیار زمان‌بر خواهد بود. اما نگران نباشید! سیرکومتر ابزاری است که دقیقا برای اینکار طراحی شده است. سیرکومتر برای اندازه‌گیری قطر خارجی، داخلی و محیط اجسام مختلف با سطح مقطع دایره‌ای شکل کاربرد دارد. در ادامه این مطلب از ابزار مارکت به بررسی سیرکومتر و آموزش نحوه خواندن مقدار اندازه‌گیری شده به وسیله آن می‌پردازیم.

سیرکومتر چیست؟

این ابزار در واقع یک نوار بلند و مدرج شده است. علاوه بر بدنه مدرج شده از حداقل تا حداکثر میزان قابل اندازه‌گیری، این ابزار دارای یک بخش ورنیه است که مدرج شده و شامل شکافی برای رد شدن انتهای سیرمومتر از آن است. ورنیه برای اندازه‌گیری اعشار کاربرد دارد و از 0 تا 1 به صورت 0.1 یا 0.05 بخش بندی شده که میزان دقیق قطر یا محیط را مشخص می‌کند. سیرکومتر یا نوار قطر سنج معمولا از جنس فولاد با آلیاژهایی ساخته می‌شود تا در گرما و سرما ضریب انبساط آن تقریبا صفر باشد و دقت بالایی داشته باشد. این ابزار به طور معمول دارای دو رنگ استیل و مشکی بوده که رنگ مشکی آن برای بهتر خواندن اعداد زیر نور مصنوعی کاربردی است. سیرکومترها دارای دو نوع یک تکه (C) یا دو تکه یا کمربندی (CJU) می‌باشد. نوع C سیرکومترها به صورت یکپارچه و بدون هیچ جوشی است ولی نوع CJU دارای یک قسمت جوش خورده است که مانند کمربند عمل می‌کند. دقت سیرکومترها معمولا برای قطر 1 میلی متر و برای محیط نیز 3 میلی متر است. قطر و محیط قابل اندازه‌گیری توسط سیرکومترها به صورت بازه‌ای مشخص می‌شود. سیرکومترها معمولا دارای بازه‌های 50 تا 300، 300 تا 700 و 700 تا 1100 میلی متر برای قطر و بازه‌های 150 تا 950، 940 تا 2200 و 2190 تا 3460 میلی متر برای محیط است.

سیرکومتر چه کاربردی دارد؟

به طور کلی سیرکومترها با پیچیدن دور یک جسم، می‌توانند اندازه‌گیری‌های مربوطه را انجام دهند. با این تفاسیر، این ابزار برای اجسام با سطح مقطع دایره‌ای شکل کاربرد دارند. از جمله اجسامی که می‌توانید به وسیله سیرکومتر اندازه‌گیری کنید می‌توان به انواع لوله، درخت، میله و به طور کلی هر جسم استوانه‌ای یا دایره‌ای شکل اشاره کرد.

نحوه استفاده از سیرکومتر

برای استفاده از سیرکومتر، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. ابتدا قبل از انجام هر کاری، از تمیز بودن سطح مورد نظر برای اندازه‌گیری و سیرکومتر اطمینان خاطر کنید. سیرکومتر باید به طور دقیق بر روی سطح مماس شود تا عملکردی دقیق داشته باشد. علاوه بر این، کالیبره بودن سیرکومتر را نیز بررسی کنید تا خطایی در اندازه‌گیری‌هایتان پیش نیاید.
  2. سیرکومتر را به دور جسم بپیچید و انتهای آن را از شکاف ورنیه عبور دهید.
  3. حتما از زاویه نداشتن، مماس بودن و چسیبدن کامل سیرکومتر بر روی سطح مطمئن شوید.

  1. عددی که دقیقا بر روی صفر ورنیه (نشانگر) یا نزدیک به آن قرار دارد، عدد اصلی اندازه‌گیری شما است.
  2. در صورتی که عدد اندازه‌گیری شده به صفر ورنیه مماس نبود، باید اعشار عددتان را از روی ورنیه بخوانید.
  3. آخرین عددی که بر روی یکی از درجات ورنیه مماس شده است همان عدد اعشار شما است. برای مثال آخرین درجه ورنیه که با یکی از اعداد روی سیرکومتر مماس شده است، عدد 0.5 است. در نتیجه اعشار عدد اصلی شما 0.5 می‌باشد.

ویدیوی آموزش خواندن سیرکومتر

همانطور که اشاره شد، سیرکومتر ابزاری کاربردی برای اندازه‌گیری قطر و محیط اجسام مختلف است. کار با این ابزار خیلی دشوار نیست ولی گاهی اوقات ممکن است خواندن اعداد اندازه‌گیری شده کمی مشکل باشد. در همین راستا، ویدیویی برای نحوه خواندن سیرکومتر قرار داده‌ایم تا گام به گام و به صورت تصویری بتوانید اینکار را انجام دهید.

نظرات کاربران
امتیاز کاربران به این مطلب | از ۵ ( مشارکت کننده)
نفر
شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.

  • |

    • |

    نظری جهت نمایش موجود نیست
    از آخرین تخفیف های ابزارمارکت مطلع شوید