چگونه موتور برق یا ژنراتور برق مناسب انتخاب کنیم؟

راهنمای انتخاب موتور برق یا ژنراتور برق مناسب 

موتور برق چیست و چه کاربردی دارد تعریف ساده از ژنراتور برق یا موتور برق می‌تواند اینگونه باشد که، دستگاهی‌ است برای تولید برق در اندازه محدود جهت استفاده در مکان‌های مختلف وابسته به میزان نیاز شما. برای یک انتخاب درست، باید نیازها وخواسته‌هایمان بطور کامل شناسایی شود و به صورت مرحله به مرحله تا انتخاب یک موتور برق مناسب با نیازمان پیش برویم.
یکی از نکات اولیه در انتخاب یک ژنراتور برق آگاهی شما از نوع مصرفتان از آن دستگاه می‌باشد، این‌ که برای استفاده دائم یا موارد قطع برق می‌خواهید استفاده کنید یا نگاه مصرفی شما برای محل کار و منزل است که به ژنراتورهای کوچک و خانگی نیازمندید و یا برای امور صنعتی که به موتور برق های قوی تر و با وات بالاتر نیاز دارید.
با توجه به وجود انواع ژنراتور در بازار، بدون داشتن دانش و آگاهی، انتخاب یک مورد بسیار سخت است. در این متن سعی می‌شود تا شما را با اصول اولیه در محاسبه میزان مصرف خود و انتخاب صحیح موتور برق با توجه به نیازتان آشنا کنیم.

 

محاسبه میزان مصرف برق لوازم خانگی

اولین اقدام برای یک انتخاب درست محاسبه توان مصرفی مورد نیاز شما می‌باشد. این محاسبات بسیار ساده بوده و فقط با توجه به میزان برق مصرفی که روی هر دستگاه نوشته شده، به دست می‌آید.

با فراهم کردن یک خودکار و کاغذ یادداشت کوچک شروع به انجام محاسبات می‌کنیم، پیش از هر کاری باید نام و تعداد دستگاه‌های مصرفی خود را به صورت ستونی یادداشت کنیم. مانند انواع لامپ‌های مصرفی در منزل، کولرها، یخچال و فریزر، تلویزیون، ماشین لباسشویی، اتو، جاروبرقی و کامپیوتر و یا ابزارهایی که امکان استفاده از آنها وجود دارد و پس از آن با مراجعه به دستگاه‌های مورد نظر میزان مصرف آن را روبروی نام هر‌ کدام یادداشت می نماییم.

بر روی تمامی وسایل برقی برچسب یا پلاکی نصب گردیده که کلیه‌ی پارامترهای مصرفی را در آن قید می کنند و به صورت آمپر، ولتاژ و وات ( کیلووات = وات * 1000) نوشته می‌شود. در صورت عدم وجود پارامتر وات با استفاده از یک فرمول ساده می‌توان میزان وات مصرفی را محاسبه نمود.
آمپر A * ولت ( V) = وات ( )

 

در زمان محاسبه میزان وات مصرفی باید چند نکته را مورد توجه قرار داد:

  •  در مورد دستگاه های دارای الکتروموتور که توان مصرفی آن را محاسبه می کنید باید توجه داشته باشید; عدد بدست آمده توان مصرفی آن دستگاه در زمان پایدار و کار می‌باشد در حالی که چنین دستگاه‌هایی برای شروع کار و به زبان محاوره‌ای در زمان استارت که چند ثانیه‌ای به طول می‌انجامد توان مصرفی بالاتری را دارند.
    این توان در حقیقت حدود 1/5 تا 3 برابر عدد بدست آمده شماست و با توجه به اینکه تمام این شروع و شروع مجددها به صورت همزمان اتفاق نمی‌افتد پیشنهاد می‌کنیم با دو برابر در نظر گرفتن این عدد محاسبات خود را ادامه دهید.
  •  از آن رو که اعداد بدست آمده و یا ذکر شده بر روی پلاک دستگاه همگی در شرایط خاص و استاندارد محاسبه شدند به عنوان مثال در شرایط فشار یک اتمسفر که همان فشار سطح دریاهای آزاد می‌باشد واختلاف فشار هوا باعث تغییر در این مقادیر می گردد پیشنهاد می‌شود اعداد را بعلاوه یک پنجم ( 20%) خودشان بشوند.
جمع کل مصرف به وات تعداد نام ردیف
120 30 4 لامپ کم مصرف 1
300 300 1 تلویزیون 2
600 600 1 یخچال فریزر 3
10 10 1 مودم 4
200 200 1 کامپیوتر 5
1230  

نمونه جدول تهیه شده توسط شما در منزل

 حال باید عدد بدست آمده را با 20% از خودش جمع کنیم تا نتیجه نهایی برایمان بدست بیاید.
 1476=246+1230
 باتوجه به نتیجه نهایی باید اقدام به خرید ژنراتور شود که توانی بالاتر از عدد بدست آمده را برای ما فراهم کند. 

جدول میزان مصرف برق لوازم خانگی

در ادامه جدولی از دستگاه‌های برقی در منزل یا ادارات و شرکت‌ها را به همراه توان مصرفی شان ارائه می‌کنیم.
لازم به ذکر است که اعداد ثبت شده برای مدل‌های متفاوت دستگاه‌ها متغیر بوده و بهترین راه مراجعه به همان برچسب اطلاعات می‌باشد.
در مقاله ای مشابه نحوه انتخاب موتور برق مناسب برای پمپ آب به صورت کامل شرح دادیم.

 

توان مصرفی 
نام تجهیزات  توان مصرفی  نام تجهیزات  توان مصرفی  نام تجهیزات 
  300   یخچال فریزر 100   پنکه سقفی   50-150   فرستنده تلفن بی سیم  
150   یخچال   70    پنکه معمولی   5   گیرنده تلفن بی سیم  
300   میکسر   5000   سرمایش مرکزی   7   تلفن  
2000   ماشین لباسشویی   600   کولر آبی   10   مودم ADSL  
2000   ماشین ظرفشویی   23000   کولر گازی   2000   آبکرمکن برقی  
480   کتری برقی   280   تلویزیون پلاسما   2000   بخاری برقی  
1200   قهوه ساز   2500   تلویزیون LCD    2500   رادیاتور برقی  
200   فریزر   750   DVD   750   مشعل  
1000   سماور برقی   3000   ویدئو   3000   هیتر  
3450   خشک کن لباس   100-1200   استریو   100-1200   آکواریوم  
1100   توستر   1100   تلویزیون معمولی   1100   اتو  
  1400   اجاق گاز برقی   1800   لوازم تصویری   1800   اتو بخار  
800   پلوپز   30-120   لوازم صوتی   30-120   سی پی یو  
350   چرخ گوشت   120    مونیتور   120   کامپیوتر  
1500   مایکروفر   50   پرینتر   50   لپ تاپ  

 

انواع موتور برق

پس از شناخت نیازهای خود و محاسبه دقیق میزان مصرف نوبت به شناخت انواع موتور برق و ژنراتور کوچک و خانگی می‌رسد. توجه به خرید موتور برق ارزان یا هزینه زیاد برای این امر بدون داشتن آگاهی از تفاوت‌ها و توانی‌های هر کدامشان کاری بیهوده است.

در کل می‌توانیم موتور برق‌ها را به سه گروه ژنراتور دیزلی، ژنراتور بنزینی و گاز‌سوز تقسیم بندی کنیم که هر کدام از مدل‌ها مزیت‌هایی دارند.

  1. دیزل ژنراتور  

به موتوربرق‌هایی که با سوخت گازوئیل کار می‌کنند دیزل ژنراتور گفته می‌شود. این مدل از ژنراتورها به دلیل متراکم کردن میزان بیشتری از هوا در خود تحت فشار بالایی قرار می‌گیرند از این رو مقاوم‌تر از دیگرانواع موتور برق ساخته می‌شوند.

هزینه سوخت در دیزل ژنراتورها در مقایسه با موتور برق‌های بنزینی بسیار پایین‌تر می‌باشد.

هزینه تعمیرات و نگه‌داری دیزل ژنراتورها در برابر رقبای خود بیشتر می‌باشد.

همچنین روشن شدن اینگونه ژنراتور در مقام مقایسه با مدل‌های دیگر، به خصوص در سرما سخت‌تر می‌باشد.

در هنگام استفاده ازچنین موتور برق‌هایی توجه به میزان آلودگی و نویز ایجاد شده و محل قرارگیری آن بسیار مهم می‌باشد، یکی از بیشترین موارد مصرف دیزل ژنراتورها در زمین‌های کشاورزی است.

 

 نمونه‌ای از موتور برق گازوئیلی هیوندای

        2-  موتور برق بنزینی

  • اینگونه ژنراتورها با داشتن سوخت بنزین و در دسترس بودن آن یکی از پر مصرف‌ترین موتوربرق‌ها می‌باشند.
  • ژنراتورهای بنزینی با هزینه تعمیرات و نگهداری پایین، هزینه بالای سوخت خود را توجیه‌پذیر می‌کنند.
  • همچنین این ژنراتورها از آلودگی کمتری نسبت به همتای دیزلی خود برخوردار هستند.
  • سهولت در راه انداز موتوربرق بنزینی در مقایسه با دیگر ژنراتورها یکی از نقاط قوت آن محسوب می‌گردد. 

 

نمونه‌ای از موتور برق بنزینی رونیکس


تا اینجا با مباحثی مانند نیاز مصرفی و نوع مصرف و همچنین انواع موتور‌برق بر اساس سوخت آشنا شدیم، در ادامه نگاهی تخصصی‌تر و البته غیرفنی به ساختار داخلی ژنراتور ها خواهیم داشت تا خرید این ابزار برای شما به کاری آسان تبدیل گردد.

موتور برق‌ های دارای اینورتر

این مدل از ژنراتورها با تکنولوژی موتور یکپارچه باعث کم شدن وزن و حجم کلی موتوربرق شدند و بخاطر عملکرد دقیق و بی نقص و ارائه برقی با فرکانس ثابت و بدون اعوجاج بهترین گزینه برای استفاده و تامین برق آزمایشگاه‌ها و لوازم برقی بسیار حساس می باشند.
ژنراتورهای اینورتر دار به جز تولید برق با کیفیت از حجم بسیار کمتری برخوردارند و بسیار سبک‌تراز نمونه های دیگر می‌باشند، همچنین میزان مصرف سوخت بسیار پایین آن به همراه صدای کم در حین کار آنرا به مدلی محبوب تبدیل کرده است.
قابلیت موازی شدن انواع موتور برق‌ اینورتری برای دوبرابر شدن تولید برق از دیگر مزیت‌های این ابزار مفید است.

 

 

 نمونه موتور برق اینورتر دار هیوندای

 

 موتور برق‌ با سیستم سیکلو کانورتر

اینگونه موتور برق‌ها با اشغال فضای کم و سبک، تولید برقی بدون تغییرات ناگهانی را دارا می‌باشند که این حالت خود را حتی در لحظات کار با تمام توان هم حفظ می‌کنند. این نمونه مانند مدل اینورتر دار تمامی مزیت‌های ذکر شده را دارا می‌باشد و گزینه خوبی برای خرید ژنراتور برق مورد نظر شما می‌باشد.
از دیگر مدل‌های ژنراتورها می‌توان به مدل‌های AVR و D-AVR و استاندارد ( که بخاطر قیمت پایین در برابر مدل‌های دیگر اصولن برای روشنایی از آن استفاده می‌شود) اشاره نمود.
در پایان با توجه به مطالب بالا و بررسی خواسته‌های خود می‌توانید انتخابی بهینه برای خرید موتور برق یا ژنراتور برق مورد نظر خود داشته باشد. اما لازم می‌بینم توجه شما را به نکته‌ای جلب نمایم.

  • در زمان انتخاب یک موتور برق مناسب با توجه به نیازهای خود به میزان توان تولیدی آن در واحد ساعت و همچنین مدت زمان کارکرد مداوم آن دقت فرمایید این نکات در مشخصات فنی ژنراتورها ذکر می گردد، البته نوع سوخت و میزان حجم باک سوخت ژنراتور در بالا یا پایین آوردن زمان کارکرد تاثیر فراوانی دارد.

 

نظرات کاربران
امتیاز کاربران به این مطلب | از ۵ ( مشارکت کننده)
نفر
شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.

  • |

    • |

    نظری جهت نمایش موجود نیست
    از آخرین تخفیف های ابزارمارکت مطلع شوید