ابزارهای موردنیاز کابینت سازی (معرفی ابزارهای ضروری)

کابینت‌سازی یکی از مشاغل مهم به حساب می‌آید که در آن افراد با مهارت و تخصص خود، انواع کابینت را به منظور استفاده منازل و ساختمان‌ها طراحی و می‌سازند. با توجه به اینکه امروزه برای ساخت انواع کابینت از چوب‌های مختلف استفاده می‌شود، افرادی که در این حرفه فعالیت می‌کنند برای طراحی و ساخت نیاز به برخی از ابزارها و تجهیزات دارند. به همین دلیل آشنایی با ابزارهای مورد نیاز کابینت‌سازی برای افرادی که قصد ورود و فعالیت در این حرفه دارند،‌ بسیار حائز اهمیت است. از این رو در این مطلب قصد داریم ابزارهای ضروری برای کابینت‌سازی را معرفی کرده و با کاربردهای هر کدام آشنا شویم.

 

استفاده از ابزار مناسب در کابینت‌سازی چه اهمیتی دارد؟

بدون شک کار کردن در حوزه‌ای به یک سری تجهیزات و ابزار نیاز دارد. در مورد کابینت‌سازی نیز این موضوع صدق می‌کند؛ زیرا با توجه به اینکه کابینت‌سازی یک شغل مهارتی و فنی محسوب می‌شود، افراد برای فعالیت در آن نیاز به یک سری ابزارها و تجهیزات دارند. ابزارهای کابینت‌سازی در صورتی که به نحو صحیح و دقیق انتخاب شوند، مزایای زیادی به همراه خواهند داشت. از مهم‌ترین مزایای استفاده از ابزار مناسب در کابینت‌سازی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بالا رفتن سرعت ساخت و تولید کابینت
  • بالا رفتن دقت در ساخت کابینت
  • کاهش احتمال وارد شدن آسیب به متریال مورد استفاده
  • بهبود کیفیت محصول نهایی
  • کاهش میزان خستگی و فشار ناشی از کار روی تکنسین

چه ابزارهایی برای کابینت‌سازی نیاز است؟

همانطور که اشاره شد،‌ کابینت‌سازی یکی از مشاغلی است که افراد فعال در آن به منظور تولید و ساخت محصول نهایی به تعداد زیادی از ابزارآلات و تجهیزات نیاز دارند. به همین دلیل آشنایی با ابزارهای لازم برای کابینت‌سازی و کاربردهای هر کدام و فراهم کردن آن‌ها به منظور ساخت محصول نهایی با بهترین کیفیت از اهمیت زیادی برخوردار است. به طور کلی ابزارهای کابینت‌سازی را می‌توان در دو دسته ابزارهای ساده و ابزارهای پیچیده (برقی و شارژی) تقسیم‌بندی کرد.

ابزارهای پیچیده (شارژی و برقی) کابینت‌سازی

با توجه به پیشرفت تکنولوژی،‌ در سال‌های اخیر بسیاری از ابزارهای مورد نیاز کابینت‌سازی از حالت دستی خارج شده و به صورت شارژی یا برقی مورد استفاده قرار می‌گیرند. با توجه به اینکه سرعت، دقت و کیفیت ساخت کابینت با استفاده از این ابزارها به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند، تمایل به استفاده از آن‌ها در بین کابینت‌سازها روز به روز در حال بیشتر شدن است.

 

دم چلچله زن

زمانی که نیاز به ایجاد یک قاب وجود دارد، باید چهار قطعه به یکدیگر متصل شوند. به این نوع اتصال در اصطلاح دم چلچله گفته می‌شود. دم چلچله زن دستگاهی است که به منظور ایجاد این اتصال به کار گرفته می‌شود. کاربرد آن در صنایع کابینت‌سازی به منظور اتصال قسمت‌های مختلف کابینت است که دارای قاب تزئینی هستند.

 

 

گازور زن

ابزار دیگری است که همانطور که از نام آن می‌توان حدس زد به منظور اتصال گازور به کار گرفته می‌شود. این دستگاه به منظور نصب لولاهای گازور که در مدل‌های مختلفی مانند لولا گازور آرام‌بند، درجه‌دار، شیشه و... موجود هستند، به کار گرفته می‌شود. این دستگاه می‌تواند با بالاترین سرعت و دقت لولاهای گازور را نصب کند.

 

دریل و پیچ گوشتی شارژی

از این ابزار می‌توان برای سوراخ‌کاری سطح کابینت و همچنین باز و بسته کردن پیچ‌ استفاده کرد. دریل‌های شارژی به دلیل ساختار سبک و جمع و جور و امکان استفاده در هر شرایط از محبوبیت زیادی برخوردار بوده و به طور قطع می‌توان گفت که هر کابینت‌ساز یک دریل و پیچ‌گوشتی شارژی برای کار خریداری کرده است.

 

 

جک سخت افزاری کابینت

یکی از مراحل مهم کار کابینت‌سازی نصب لولا و دستگیره است؛ برای انجام این کار و ایجاد کردن محل نصب لولا و دستگیره از ابزاری به نام جک سخت‌افزاری استفاده می‌شود. این ابزار یک ساختار T شکل داشته و به منظور ایجاد و سوراخ کردن محل نصب لولاها و دستگیره‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

ابزار قرار دادن لولا با سرعت بالا

زمانی که نوبت به نصب لولا در کابینت می‌رسد، محل قرارگیری آن روی بدنه و درب کابینت باید روبروی یکدیگر باشد. این کار بدون ابزار وقت‌گیر و با خطای زیادی همراه است. در این شرایط از ابزار قرار دادن لولا استفاده می‌شود که می‌تواند محل قرارگیری لولا روی درب و بدنه را با نهایت دقت مشخص کرده و آن را نصب کند.

 

تراز لیزری

تراز لیزری در دسته ابزارهای اندازه‌گیری قرار می‌گیرد؛ با توجه به اینکه در زمان نصب، باید کابینت تراز باشد، از این ابزار به منظور بررسی تراز بودن آن با سطح استفاده می‌شود. این ترازها در مقایسه با مدل‌های دستی از دقت بالاتری برخوردار بوده و باعث می‌شوند که فرایند نصب دقیق انجام شود.

 

اره عمود بر

اره عمودبر یکی از ابزارهای مورد نیاز کابینت‌سازی است که تیغه اره آن به صورت عمود بر روی سطح کار قرار می‌گیرد. این ابزار به منظور ایجاد برش‌های مستقیم و زاویه‌دار استفاده می‌شود.

 

دستگاه فرز

یکی از اصلی‌ترین تجهیزات و ابزارهای مورد استفاده در کابینت‌سازی است که به منظور برش سطوح چوبی و فلزی و همچنین پرداخت سطوح مورد استفاده قرار می‌گیرد. دستگاه‌های فرز در مدل‌های کوچک‌تر نیز وجود دارند که به نام مینی‌فرز شناخته می‌شوند و در کابینت‌سازی کاربرد زیادی دارند.

 

دستگاه لبه چسبان  PVC

زمانی که از ورق‌های MDF برای ساخت کابینت استفاده می‌شود، لبه‌های این ورق‌ها فاقد روکش هستند؛ به همین دلیل به منظور افزایش زیبایی کابینت و همچنین جلوگیری از تخریب چوب، از PVC استفده می‌شود. در واقع پی وی سی نواری باریک و نازک است که به لبه‌های MDF وصل شده و ظاهر زیباتری به آن می‌بخشد. برای این کار از یک دستگاه مخصوص استفاده می‌شود. البته این امکان هم وجود دارد که چسباندن PVC به لبه کار را به مراکز خدمات برش PVC واگذار کرد.

 

منگنه کوب بادی

یکی از اتصال‌دهنده‌هایی که در کابینت‌سازی به منظور اتصال دو سطح به یکدیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد، منگنه است. به منظور اینکه منگنه با سرعت و قدرت بالا وارد سطح شده و آن را به سطح دیگر متصل کند از دستگاهی به نام منگنه کوب بادی استفاده می‌شود که با قدرت باد منگنه‌ها را وارد سطح می‌کند.

 

 

میخکوب بادی

یکی دیگر از ابزارهای پرکاربرد در کابینت‌سازی است که به منظور وارد کردن میخ در سطوح مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این دستگاه نیز به منظور کوبیدن میخ به سطوح با سرعت و قدرت بالا از نیروی باد استفاده می‌شود و دیگر نیازی به استفاده از چکش و نیروی فیزیکی وجود ندارد.

 

کمپرسور هوا

همانطور که اشاره شد دستگاه‌های مانند میخکوب و منگنه بادی با استفاده از نیروی باد کار می‌کنند. به همین دلیل کمپرسور هوا یکی از مهم‌ترین ابزارهای مورد نیاز کابینت‌سازی است که می‌تواند به منظور تأمین باد مورد نیاز این تجهیزات و همچنین تمیز کردن سطوح و وسایل با قدرت باد مورد استفاده قرار بگیرد.

 

رنده برقی

این دستگاه به عنوان یکی از ابزارهای کابینت‌سازی به منظور کاهش ضخامت سطح، از بین بردن ناهمواری در سطح و... به کار گرفته می‌شوند. در واقع این دستگاه سطح چوب را تا زمان هموار شدن و رسیدن به ضخامت مورد نظر رنده می‌کند؛ در مورد رنده برقی باید توجه کرد که از آن نمی‌توان برای MDF استفاده کرد.

 

اره زاویه‌بر یا فارسی‌بر

یکی دیگر از ابزارهای مورد نیاز کابینت‌سازی است که با استفاده از آن می‌توان برش‌های مستقیم و زاویه‌دار را با بالاترین میزان دقت و سرعت انجام داد. اره‌های فارسی‌بر در مدل‌های مختلف با سرعت حرکت تیغه متفاوت در دسترس هسند که در زمان خرید باید این نکته را مورد توجه قرار داد.

 

ابزارهای ساده مورد نیاز کابینت‌سازی

در مورد ابزارهای مورد نیاز کابینت‌سازی باید به این موضوع اشاره کرد که برخی از ابزارها جزو این دسته قرار می‌گیرند که کاربرد ساده‌ای داشته و معمولا به صورت دستی به کار گرفته می‌شوند. در ادامه با مهم‌ترین ابزارهایی که در این دسته قرار می‌گیرند،‌ آشنا می‌شویم.

ابزارهای اندازه‌گیری

در کابینت‌سازی به خصوص در مراحل ساخت و نصب، دقت و ظرافت از اهمیت زیادی برخوردار است. در واقع کابینت‌ساز باید بر اساس فضای موجود، کابینت مورد نیاز را در ابعاد و اندازه مشخص بسازد. به همین دلیل ابزارهای اندازه‌گیری در این حرفه بسیار مهم هستند. متر (نواری یا لیزری)، گونیا، کولیس، زاویه‌سنج و... از مهم‌ترین ابزارهای اندازه‌گیری مورد نیاز به حساب می‌آیند.

 

اره مویی

در مورد اره مویی باید گفت که مانند گذشته کاربرد ندارد اما در صورتی که در مراحل ساخت کابینت نیاز به ایجاد برش‌های ظریف در سطح نه چندان ضخیم چوب یا فلز وجود داشته باشد،‌ می‌توان از این اره استفاده کرد.

پیچ دستی

در کابینت‌سازی زمانی که قطعات مختلف به یکدیگر متصل می‌شوند، امکان لغزش و جابجایی آن‌ها وجود دارد. پیچ‌ دستی ابزاری است که می‌تواند دو قطعه را به صورت محکم در کنار هم نگه دارد. به همین دلیل ابزاری کاربردی محسوب می‌شود که می‌تواند سرعت و کیفیت کار را افزایش دهد.

 

سنباده

صاف و یکنواخت بودن سطوح کار در کابینت‌سازی از اهمیت زیادی برخوردار بوده و جلوه زیباتری به محصول نهایی می‌بخشد. در این حرفه به منظور صاف و یکنواخت کردن سطوح از سنباده استفاده می‌شود. سنباده‌های دستی ساده‌ترین نوع سنباده محسوب می‌شوند؛ در حالی که مدل‌های برقی و بادی نیز وجود داشته و در کابینت‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

گُوِه

زمانی که تکنسین کابینت‌سازی نیاز به جدا نگه داشتن دو سطح از یکدیگر داشته باشد، می‌توان از گوه بدون وارد شدن آسیب به دست خود استفاده کند. گوه ابزاری است که نوک مثلثی شکل داشته و در انتهای آن یک دسته وجود دارد.

 

چکش

یکی دیگر از ساده‌ترین ابزارهای مورد نیاز کابینت‌سازی است که به منظور وارد کردن ضربه به سطح و همچنین میخ مورد استفاده قرار می‌گیرد. هر چند امروزه برای این کار از ابزارهای بادی، برقی و شارژی استفاده می‌شود اما چکش همچنان یکی از ابزارهایی است در این حرفه مورد نیاز است.

 

سوهان و مغار

یکی از ابزارهایی که این روزها کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد مغار است. مغار یک ابزار تیز و برنده است که از فلز ساخته شده و معمولا به منظور ایجاد شکل‌های مختلف روی چوب مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع اصلی‌ترین کاربرد مغار در کابینت‌سازی،‌ تزئینات سطح کار است. سوهان وسیله دیگر است که به منظور صیقل دادن و یکنواخت کرد سطح کار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

اسکنه

این تصور در بین عموم وجود دارد که اسکنه و مغار یک ابزار هستند. در صورتی که این تصور اشتباه بوده و اسکنه و مغاز دو ابزار متفاوت محسوب می‌شوند. اسکنه یکی از ابزارهای مورد نیاز کابینت‌سازی است که به منظور ایجاد شیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

جک کابینت

درب برخی از کابینت‌های آشپزخانه به خصوص در قسمت بالای سینک ظرفشویی حالت اتوبوسی داشته و به سمت بالا باز می‌شوند. این درب‌ها برای باز و بسته شدن و ثابت ماندن به جک کابینت نیاز دارند. این جک‌ها از نوع هیدرولیکی بوده و درب کابینت را در زمان نیاز باز نگه داشته و از بسته شدن آن جلوگیری می‌کنند.

 

کاردک

کاردک را می‌توان ابزار مکمل بتونه رنگی در کابینت‌سازی دانست؛ زیرا از آن برای قرار دادن بتونه روی سطح کار استفاده می‌شود. کاردک دارای سطح صاف و باریک بوده و به راحتی می‌توان از آن برای قرار دادن بتونه استفاده کرد.

 

ابزار گردگیر

با توجه به اینکه در ساخت کابینت سوراخ‌کاری و برشکاری زیادی انجام می‌شود، تولید گرد و غبار در زمان انجام کار زیاد است. ابزار گردگیر به منظور جلوگیری از پخش شدن گرد و غبار و به وجود آمدن مشکلات تنفسی و ریوی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

سایر ابزارهای دستی

به جز این موارد بالا می‌توان به بسیاری از ابزارهای دستی دیگر مثل پیچ گوشتی، اره، متر، تراز ساده و مگنتی، مته های گردبر، مته گازور، مته کاجی، مته برگی، و... همچنین ابزارهای مصرفی مثل چسب چوب، رنگ، روغن محافظت کننده و... غیره اشاره کرد.

 

کلام آخر در مورد ابزارهای مورد نیاز کابینت‌سازی

در صنایع کابینت‌سازی، افراد از قطعات مختلف چوب و در برخی موارد فلز به منظور ساخت کابینت جهت استفاده در ساختمان‌ها و منازل استفاده می‌کنند. به همین دلیل در این حرفه به منظور برش قطعات، سوراخ‌کاری، پرداخت، اتصال و... به برخی تجهیزات و ابزارها نیاز است. ابزارهای مورد نیاز کابینت‌سازی با توجه به ماهیت کار آن طیف وسیعی از ابزارها را شامل می‌شوند. با توجه به این موضوع که استفاده از ابزارهای مناسب می‌تواند سرعت و کیفیت کار کابینت‌سازی را به میزان قابل توجهی افزایش دهد، شناخت و آگاهی نسبت به این ابزارها و کاربرد صحیح آن‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است.

نظرات کاربران
امتیاز کاربران به این مطلب | از ۵ ( مشارکت کننده)
نفر
شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.

  • |

    • |

    نظری جهت نمایش موجود نیست
    از آخرین تخفیف های ابزارمارکت مطلع شوید