نحوه سواخ کاری شیشه با دریل با ساده ترین روش

امروزه در بسیاری از قسمت‌های ساختمان از شیشه و آینه استفاده می‌شود؛ به همین دلیل احتمال دارد در مواردی نیاز به سوراخ کردن شیشه و آینه وجود داشته باشد. شاید این موضوع از نظر شما تعجب‌آور و غیر ممکن باشد که می‌توان از دریل برای سوراخ کردن شیشه استفاده کرد. بدون شک پس از شنیدن این جمله با خود گفته‌اید که استفاده از دریل برای سوراخ کردن شیشه باعث شکستن یا ترک برداشتن آن می‌شود. در اینجا باید گفت که در صورت آشنایی با نحوه انجام این کار و استفاده از دریل و ابزار مناسب با دور موتور تنظیم شده می‌توان به راحتی روی هر نوع شیشه، سوراخ دلخواه را ایجاد کرد. به همین دلیل در این مطلب از ابزار مارکت قصد داریم، نکات مربوط به سوراخکاری شیشه با دریل را بررسی کرده و مراحل انجام این کار را به صورت گام به گام آموزش دهیم.

نکات مهم حین سوراخ کاری شیشه با دریل

این احتمال وجود دارد که برای کاربردهای مختلف نیاز به سوراخ کردن شیشه وجود داشته باشد؛ به عنوان مثال برای ساخت لامپ از بطری شیشه‌ای، آویزان کردن یا نصب آینه بدون نیاز به قاب، استفاده از لامپ LED بین قفسه‌های شیشه‌ای، نصب هواکش روی شیشه پنجره و غیره نیاز به سوراخ کردن شیشه وجود دارد. اما پیش از این که وارد آموزش سوراخکاری شیشه با دریل شویم باید یک سری نکات مورد توجه قرار بگیرد:

  • امکان سوراخکاری با دریل روی شیشه سکوریت وجود ندارد
  • در صورتی که ضخامت شیشه بین 3 تا 8 میلیمتر باشد می‌توان از دریل برای سوراخکاری استفاده کرد
  • انجام سوراخکاری شیشه با استفاده از دریل نیاز به دقت و مهارت بالایی دارد
  • پیش از انجام سوراخکاری باید لوازم و تجهیزات ایمنی مانند عینک، دستکش و محافظ گوش را تهیه کرده و مورد استفاده قرار داد

در صورتی که قصد دارید شیشه پنجره را برای نصب هواکش سوراخ کنید، استفاده از دریل روش مناسبی نبوده و بهتر است از کاتر شیشه استفاده شود.

ابزار مورد نیاز برای سوراخ کردن شیشه با دریل

برای انجام هر نوع کار فنی به یک سری ابزارآلات و تجهیزات نیاز است تا با استفاده از آن‌ها بتوان کار را راحت‌تر و سریع‌تر و همچنین با بالاترین دقت انجام داد. سوراخکاری شیشه با استفاده از دریل نیز از این قاعده مستثنی نبوده و برای این کار به یک سری ابزار و تجهیزات نیاز است تا نتیجه کار به بهترین شکل ممکن رقم بخورد. از مهم‌ترین ابزارهای مورد نیاز برای این کار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مته سوراخکاری شیشه: این نوع مته به صورت اختصاصی برای سوراخکاری شیشه، سرامیک و سایر مواد سخت و شکننده طراحی شده است. به طور معمول در ساخت این مته‌ها از کاربید تنگستن (نیزه‌ای) یا گردبر استفاده می‌شود تا توانایی تحمل مقاومت بالای شیشه را داشته باشد. این مته‌ها به شکلی طراحی می‌شوند که از شکستن و ترک خوردن شیشه جلوگیری کنند و با کمترین آسیب سوراخکاری را انجام دهند. در مواردی که نیاز به سوراخ کردن شیشه با عمق کمتر از 13 میلیمتر وجود دارد از مته نیزه‌ای استفاده می‌شود. به طور کلی از مته‌های مخصوص سوراخ‌کاری کاشی و سرامیک می‌توان برای سوراخ کردن شیشه استفاده کرد.
  • دریل شارژی یا برقی با دور متغیر: با توجه به اینکه برای سوراخکاری شیشه نیاز به کم و زیاد کردن سرعت دستگاه وجود دارد، به یک دریل شارژی یا برقی دیمردار نیاز است که بتوان سرعت آن را به دلخواه تنظیم کرد.
  • مته گردبر الماسه: در صورتی که شیشه ضخامت بالایی دارد یا قصد دارید سوراخ به ابعاد 20 تا 70 میلیمتر روی شیشه ایجاد کنید، به این نوع مته نیاز است. در صورتی که نیاز به حفر سوراخ با عمق بیش از 13 میلیمتر وجود دارد بهترین انتخاب مته گردبر است. 
  • تخته: منظور از تخته یک سطح صاف مانند نئوپان یا هر نوع تخته است که بتوان در زمان کار شیشه را روی آن قرار داد.
  • لاستیک یا چوب پنبه: از این تجهیزات به منظور پوشاندن روی تخته با لایه‌ای انعطاف‌پذیر استفاده می‌شود که بتوان شیشه را روی آن قرار داد.
  • مخزن اسپری آب: با توجه به اینکه شیشه و مته در زمان سوراخکاری داغ می‌کنند، به یک اسپری یا مخزن آب به منظور خنک کردن آن‌ها نیاز است.
  • متر و مداد: وجود این دو وسیله به منظور اندازه‌گیری و علامت‌گذاری جه بالابردن دقت انجام کار الزامی است.

آموزش مرحله به مرحله ایجاد سوراخ در شیشه با دریل

پس از در نظر گرفتن نکات گفته شده و فراهم کردن تجهیزات و ابزار مورد نیاز، نوبت به سوراخکاری روی شیشه می‌رسد. اینکه شیشه مورد نظر چه ضخامتی دارد و قطر سوراخ باید چقدر باشد در درجه دوم اهمیت قرار دارد؛ زیرا اولین و مهم‌ترین اصل در هر مرحله از سوراخکاری شیشه با دریل این است که کار باید با نهایت دقت و ظرافت انجام شود تا از شکستن یا ترک برداشتن شیشه خودداری شود.

مرحله اول: اندازه‌گیری و علامت‌گذاری

در قدم اول جهت سوراخکاری شیشه، آن را روی یک سطح صاف پوشیده شده با لاستیک یا چوب پنبه قرار دهید. بر روی ناحیه‌ای که قصد سوراخکاری دارید یک نوار چسب کاغذی بچسباند. اندازه‌گیری‌های لازم را انجام داد و با استفاده از یک مداد، خودکار، ماژیک یا هر وسیله دیگری نقاط مورد نظر برای ایجاد سوراخ را علامت‌گذاری کنید.

 

مرحله دوم: اسپری آب روی شیشه

پیش از اینکه سوراخکاری روی شیشه آغاز شود، باید با استفاده از اسپری آب روی شیشه آبپاشی شود تا مته و شیشه در حین کار داغ نکنند. در صورتی که قصد دارید یک سوراخ بزرگ روی شیشه ایجاد کنید، باید از یک مته 3 یا 4 میلیمتری استفاده کرده و یک سوراخ راهنما ایجاد کنید.

 

مرحله سوم: شروع سوراخکاری

برای شروع سوراخکاری شیشه، مته را روی نقطه مورد نظر که با نوار چسب مشخص شده قرار دهید. سرعتت دریل را روی کمترین میزان قرار داده و به آرامی و با سرعت ثابت کار را آغاز کنید. در زمان انجام این کار باید تلاش کنید که فشار را به صورت یکنواخت و ثابت حفظ کنید. پس از حفر سوراخ اولیه کار را متوقف کرده و نوار چسب را از روی شیشه بردارید. مجدد شیشه و مته را با استفاده از اسپری آب خنک کرده و سوراخکاری را ادامه دهید. پس از مدتی شیشه را برعکس کرده و سوراخکاری را از سمت دیگر ادامه دهید زیرا این کار باعث می‌شود که بتوان از شکاف خوردن شیشه در اطراف سوراخ جلوگیری کرد.

این کار را تا زمانی ادامه دهید که مته از شیشه عبور کرده و سوراخ به صورت کامل حفر شود. توجه داشته باشید که در طول سوراخکاری شیشه با دریل باید به صورت منظم و مداوم با استفاده از اسپری آب سطح کار و مته را خنک نگه دارید. در صورتی که قصد دارید با استفاده از دریل روی بطری شیشه‌ای سوراخکاری کنید، بهتر است که بطری را با استفاده از گیره ثابت نگه دارید. همچنین پر کردن بطری شیشه‌ای با ماسه باعث می‌شود که درصد زیادی از ارتعاشات حین سوراخکاری جذب شود.

کلام آخر در مورد سوراخکاری شیشه با دریل

اگر به هر دلیل در محل زندگی یا محیط کار خود، برای کاربری خاص نیاز به سوراخ کردن شیشه یا آینه وجود داشت، در صورت دسترسی به دریل می‌توانید به راحتی این کار را انجام دهید. در واقع در صورتی که افراد به تجهیزات و وسایل مورد نیاز دسترسی داشته و نحوه انجام این کار را آموزش دیده باشند می‌توانند به راحتی سوراخ مورد نظر خود برای کاربردهای مختلف را در داخل شیشه یا آینه ایجاد کنند. در واقع سوراخ کردن شیشه با استفاده از دریل به تمرکز، مهارت و دقت بالا و همچنین ابزارها و تجهیزات مناسب نیاز دارد؛ در غیر این صورت نتیجه نهایی شکستن یا ترک برداشتن شیشه خواهد بود.

نظرات کاربران
امتیاز کاربران به این مطلب | از ۵ ( مشارکت کننده)
نفر
شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.

  • |

    • |

    نظری جهت نمایش موجود نیست
    از آخرین تخفیف های ابزارمارکت مطلع شوید